Startproblemer i kulda?

Nå som kulda har kommet for fullt, er det mange som sliter med å få start på bilen.
Kulda tærer hardt på batteriene og bruker mer strøm til å starte. I tillegg bruker man mer strøm enn ellers på setevarmer, varmetråder i rutene, etc – Dette sammen med mye småkjøring, fører til at batteriene tappes og blir dårligere over tid da de aldri rekker å bli fulladet. De fungerer gjerne til første kuldeslaget slår inn, og da sier det gjerne bare klikk og ingenting skjer. Blybatterier med lite strøm og mange minusgrader er en dårlig kombinasjon.

Hvordan kan man unngå dette?
Det er all småkjøringen som er hovedproblemet. Løsningen da er å vedlikeholdslade batteriene med en batterilader et par ganger gjennom vinteren, gjerne også om sommeren. Da vil du få lengre levetid på batteriet ditt, og mindre startproblemer over tid.

Derfor anbefaler vi alltid kundene våre å kjøpe en batterilader og vedlikeholdslade batteriene sine jevnlig – Man sparer fort inn batteriladeren ved at startbatteriet holder lengre.

En annen ting som er kjekt å ha i kulda og ellers, er en startbooster. Hvis du fortsatt skulle være så uheldig at du ikke får start, for eksempel om du går fra bilen med lysene på eller noe annet, så er det kjekt å ha en startbooster som backup liggende. Det kan være veldig kjedelig å bli ventende på bergingsbil, og da er det veldig greit å ha en startbooster liggende som gjør at du enkelt kan få start uten noe mer bryderi. Selv om man vedlikeholdslader batteriene sine, kan det selv skje den beste at man går fra bilen med lysene på, eller noe annet.

Startboosterne våre fra Noco er veldig populære, små og hendige – De har Lithium-batterier beregnet for boostere, som gjør at man får plass til veldig mye energi på liten plass. Det gjør den perfekt for å ha liggende i hanskerommet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.