Helt nydelig å bo på fire hjul med alt en trenger

Øystein på 22 år kjøpte i fjor en van som han selv har snekret om til en campervan som han nå bor i året rundt.

I bilen finnes alt man trenger. Her har han kjøleskap, stekeovn, induksjonskokeplate, mikrobølgeovn, vannkoker, vaffeljern, TV, toalett, dusj m.m. Alt dette driftes på strøm. Løsningen hans for full tilgang til strøm i bilen er 2stk 300Ah Ritar Lithium batterier, 2stk 70A Votronic DC-DC batteriladere, en 1000W inverter, en 2000W inverter og en Victron batterimonitor med Bluetooth. I tillegg har han en dieselvarmer som går kontinuerlig, derav er det ikke behov for varme i batteriene.

Øystein sparer ikke på strømmen, og drifter alt på 230V utenom en kompressorkjøleboks på 21L som brukes som fryser. Han har et høyt krav til batterier og lading, og denne løsningen dekker behovet hans i massevis.

Øystein har bodd flere år i bil. Han startet reisen med å bo i en Transporter uten varmekilde og kunne våkne opp til flere minusgrader og is på rutene. Her med en billig strømløsning med blybatteri og skillerele, med et lite forbruk til å lade mobil og litt lys.
Selv synes han det er helt nydelig å bo slik og forteller “Vanlife handler om å komme seg ut på eventyr, være mobil til enhver tid og nyte det her og nå.
Man kan ha et kraftig setup som dette, eller et blybatteri for å drifte en dieselvarmer om morgenen, lade litt mobil/PC og noen lys, det handler om å finne et system som oppfyller eget behov. Man kan fint klare seg med et basic strømoppsett. Start et sted og finn ut av ditt behov”.

Mye av det samme gjelder for båt, bobil- og campingfolket. Mange opplever at blybatteriene ikke holder tritt, og det avhenger også av eget behov – Noen klarer seg fint med blybatterier, andre vil ha en sikker løsning og velger Lithium, og så har vi de som vil ha en stor og robust løsning til å drifte større ting.
Vårt beste råd er å starte et sted og erfar 🙂

Takk til Øystein som delte sine erfaringer med oss!

Produkter i denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.