Hvordan behandle batterier best mulig over vinteren?

Det er avgjørende at batteriet er fulladet før det settes for lagring og det må lades opp et par ganger i løpet av vinteren. Vi har nå 20% på ladere fra ProUser og Nor Charger. Tilbudet er tidsbegrenset. Kjøp din nye lader i dag!

KJØP DIN LADER HER!

Hvordan behandle batterier best mulig over vinteren?

Hvordan behandle batterier best mulig over vinteren? Nå som båt-, bobil- og MC sesongen går mot slutten er det viktig å vite hvordan man bør behandle batteriene for at de skal overleve vinteren.

Det er avgjørende at batteriet er fulladet før det settes for lagring og det må lades opp et par ganger i løpet av vinteren. Batteriene har selvutladning også når de ikke brukes. For å unngå dyputladning som kan føre til skade og tap av effekt, anbefaler vi å koble fra alt som kan trekke strøm fra batteriet.

Et fulladet blybatteri har hvilespenning på 12,8. Spenningen på et batteri skal ikke lavere enn 12,4. Da er batteriet ca 50% utladet og begynner da å sulfatere. Det holder at dette skjer en gang før batteriet svekkes betydelig.

En annen viktig faktor er å velge riktig lader til batteriet som skal lades. Tommelfingerregelen er at laderen skal være på ca 10% av batteriets kapasitet (Gjelder ikke lithium batterier). Pass også på at laderen har lademodus for ditt batteri (AGM, GEL, bly/syre eller lithium).

Overlading av batterier kan også være et problem. Dersom man skal ha batteriet tilkoblet lader over hele vinteren er det viktig å ha en elektronisk lader som stopper å lade når batteriet er fullt og starter å lade igjen når det trengs.

Gjennom vinteren (og resten av året) er det viktig å holde batteriet rent og tørt, både poler, kabelsko og selve batteriet. Dette fordi fukt og støv kan føre til økt selvutladning.

Det lønner seg å vedlikeholde og bruke batteriet riktig da dette kan øke levetiden med mange år..

UTVALGTE LADERE

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å surfe på dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.